Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Ακουστικό παλιού τηλεφώνου σε μικρόφωνο

Εισαγωγή:
Από τη φυσική ξέρουμε ότι:
  • ·         αν αγωγός κινείται σε μαγνητικό πεδίο στα άκρα του αναπτύσσεται επαγωγική τάση
Η κίνηση μπορεί να γίνεται από: αέρα (αιολική ενέργεια) , νερό (υδροηλεκτρική) , διάσπαση ατόμου (πυρηνική) , ήχο (δυναμικά μικρόφωνα) , κίνηση με τα πόδια (δυναμό ποδηλάτου) , κίνηση με το χέρι (μανιατό στρατιωτικού τηλεφώνου)……
·         Ισχύει και το αντίστροφο: 
  •       αν σε αγωγό ευρισκόμενο σε μαγνητικό πεδίο εφαρμοστεί τάση τότε κινείται
Πχ κινητήρες , ακουστικά….

 Δυναμικό Μικρόφωνο: Αποτελείται από ένα μόνιμο μαγνήτη και από ένα πηνίο στους πόλους του. Όταν ηχητικά σήματα πιέζουν το διάφραγμα, το πηνίο δονείται στο μαγνητικό πεδίο του μαγνήτη και στα άκρα του πηνίου επάγεται τάση. 
Πλεονέκτημα: Δεν απαιτείται εξωτερική πηγή, καλή πιστότητα , μεγάλη ευαισθησία (με όρους ηλεκτρονικούς όπως ορίζεται στα specification) όταν μιλάμε από πολύ κοντά - ή δυνατόν στα χείλη μας - και χαμηλής ευαισθησίας από μακριά γι’ αυτό είναι  τα πλέον  κατάλληλα για τραγουδιστές σε live events. Το δυναμικό μικρόφωνο (γενικά χαρακτηρίζεται ως χαμηλής ευαισθησίας)..
Χρησιμοποιούνται και για φωνή και για ακουστικά όργανα και το σπουδαιότερο με πολύ μεγάλο μήκος καλωδίου-Balanced καλώδια  - χωρίς να επηρεάζεται η ευαισθησία. 


Μετατρέψτε το ακουστικό παλαιού τηλεφώνου σε δυναμικό μικρόφωνο




Δεν απαιτεί εξωτερική πηγή (phantom power), έχει μεγάλη επιφάνεια και είναι εφάμιλλο με τα πολύ καλά δυναμικά μικρόφωνα.

Ειδικά σαν palm mic για παίξιμο blues με φυσαρμόνικα.
Δείτε οπωσδήποτε και το σχετικό άρθρο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου