Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Κάντε τον παλιό σας υπολογιστή ταχύτατο

Το διαδίκτυο (ειδικά το fb) έχει κατακλυστεί από διαφημίσεις για φτηνά(25$)  USB όπως εδώ :
 Απ΄ότι κατάλαβα έχει  λειτουργικό σύστημα Linux το οποίο είναι εγκατεστημένο στο USB.
Στην εκκίνηση του υπολογιστή ορίζεις να bootάρει από το USB αντί από το σκληρό δίσκο που είναι εγκατεστημένα τα Windows, χωρίς να επηρεάζει τα αρχεία στον σκληρό δίσκο των Windows.
Και φυσικά αυτά τα αρχεία θα είναι προσβάσιμα,αφού θα  φαίνονται σαν εξωτερικός δίσκος π.χ. να ανοίξεις ένα έγγραφο ή μια εικόνα αποθηκευμένα.
Τα Linux βέβαια δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε hardware είναι συμβατά και εκκινούν πιο γρήγορα ειδικά σε παλαιές συσκευές. Όμως πρόκειται για άλλο λειτουργικό.
Αν υποθέσουμε όμως ότι στο δίσκο μας έχουμε προγράμματα όπως π.χ. Photoshop, Microsoft Office, κ.λπ. που δεν είναι διαθέσιμα σε Linux δεν πρόκειται να δουλέψουν όμως υπάρχουν εναλλακτικά π.χ OpenOffice........).
Επίσης για Internet θα είναι ΟΚ
Πρακτικά λοιπόν αξίζει ? 

Μόλις τέλειωσα την εγκατάσταση linux  στον από δεκαετίας  32 bit φορητό  Vaio με windows XP.
Πραγματικά ‘’φυσάει’’ και φυσικά με μηδενικό κόστος. ΄Ήδη τράβηξα την παρακάτω φωτογραφία του musicheaven.gr που έκανε λίγα δευτερόλεπτα να τη φορτώσει (με τα XP περίμενα πάνω από 10 λεπτά στην ουσία ήταν ΑΧΡΗΣΤΟΣ και τώρα έγινε χρήσιμος). Δεν χρειάζεται λοιπόν η πολυδιαφημιζόμενη αγορά του usb με το linux.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου